Jubileumsutgåva Woodstock 50 förlorar investerare, osäker osäkerhet

Den ikoniska Woodstock-festivalen, som skulle fira sin femtionde födelsedag i sommar, letar efter nya givare. Investor Dentsu fann musikevenemanget inte livskraftigt.

“Trots våra stora investeringar av tid, ansträngning och engagemang tror vi inte att festivalen kan köras på ett sådant sätt att det är värt Woodstock-varumärket”, enligt ett uttalande från investeraren Dentsu Aegis Network on Rolling Stone.

Organisationen har angett att den vill fortsätta, det finns en upptagen sökning efter andra givare. “Det kommer dock att finnas en femtionde födelsedag till Woodstock, och det blir galet,” sa Woodstock 50: s organisation i ett uttalande.

Billboard-tidningen rapporterade måndag att förutom problem med betalningsavgifter fanns det växande oro över var händelsen skulle hållas i augusti. Det var tveksamt om platsen vid Watkins Glen i delstaten New York är kapabel till 100 000 festivalen.

Woodstock 50 skulle äga rum i New York den 16 augusti, 17 och 18 augusti. Miley Cyrus, Jay-Z och Imagine Dragons, bland annat lovade sitt samarbete för årsdagen utgåva.

Tidigare blev The Killers, The Lumineers och veteraner som John Fogerty, Melanie, John Sebastian och David Crosby också tillkännagivna. Biljettförsäljningen för festivalen hade inte börjat än.