Bruce Springsteen släpper ut ett nytt studioalbum efter fem år

Bruce Springsteen kommer att släppa ny musik efter fem år. Western Stars, efterträdaren till höga förväntningar från 2014, kommer att släppas fredagen den 14 juni.

För hans nya album inspirerades Springsteen av popalbum från sextiotalet och början av sjuttiotalet från södra Kalifornien.

Sångaren har spelat in albumet i sin hemmabio i New Jersey, med ytterligare inspelningssessioner i Kalifornien och New York. “Med det här albumet gör jag en återgång till den tid då jag skapade musik med biografiska orkesterarrangemang”, säger sångaren om sin nya musik. “Jag ser min nya CD som en smyckeskrin.”

Den 69-årige sångaren debuterade 1973 med hälsningar från Asbury Park, N.J. och gjorde sedan arton studioalbum. I Amerika sålde han nästan 65 miljoner poster och är bland sju i listan över bästsäljande manliga konstnärer hela tiden.

Springsteen spelade sin sista konsert av Springsteen On Broadway i slutet av 2018, serien av konserter som den amerikanska musiken gav på Walter Kerr Theatre i New York. Totalt gav han 236 föreställningar där. På tiden sa han att han skulle ta nästa år, så hans nya album kom som en överraskning för fansen.